Naučite da dobijete - savjeti za klađenje - sport-prognoza - Blog.hr

sport-prognoza

utorak, 07.09.2004.

Naučite da dobijete - savjeti za klađenje

1) Ne kladite se u više novca nego što možete priuštiti da izgubite.
2)Nema sigurne opklade. Sigurna opklada ne postoji.
3)Informacije. Da bi ste povećali vaše šanse za dobitak potrebno Vam je što više informacija o nogometu i klađenju. Takve informacije mogu se pronaći u novinama, magazinima, na web stranicama, forumima, chatu i slično.
4)Igrajte singlove. Šanse za dobitak su veće kada se kladite na samo jednu utakmicu, u odnosu na to kada se kladite na više utakmica. Kada se kladite na više utakmice, dobićete veću kvotu očigledno, ali morate ih pogoditi sve. Izgleda lako da pogodite 3 para, ali imajte na umu da listić od 3 para ima 27 mogućih kombinacija (3*3*3), od kojih je samo jedna dobitna. Singl ima samo tri moguće kombinacije.
5)Ne kladite se samo da bi ste se kladili. U nekim danima ima samo nekoliko utakmica na koje možete da se kladite. Ne kladite se samo zato što osećate da morate. Pametnije je da sačekate dan ili dva, kada budete imali veći izbor utakmica.
6)Prednost domaćeg terena. Statistika pokazuje jasnu prednost domaćeg kluba. Posmatrajući 27 evropskih liga u zadnje tri godine, rezultati pokazuju da je u 46% utakmica domaćin pobjedio ( nerješeno je bilo u 27% utakmica i pobjeda gostiju u 27% utakmica).
7)Čitajte između redova. Komentatori često kažu stvari kao: "Oni su izgubili svega dvije utakmice ove sezone." Ovo možda izgleda kao dobar tip. Ali ako brojke pokazuju 5 pobjeda, 6 nerešenih, i 2 poraza, ovaj komentar baš nije mnogo od pomoći. To znači da tim nije pobjedio u 62% utakmica.
8)Gradski derbi. Ovakve utakmice imaju tendenciju da se završe nerješeno. Vaša analiza ovakve utakmice mora uzeti u obzir prestiž i tradiciju. To znači da se na dotadašnje rezultate oba kluba ne može slijepo oslanjati.
9) Kup, dva meča (kod kuće i u gostima). Ako veći klub igra prvu utakmicu u gostima, onda je obično zadovoljan nerješenim rezultatom ili niskim porazom.Oni znaju da će obaviti svoj posao kada budu igrali kod kuće. Također ukoliko jedan klub ima veliku razliku iz prve utakmice onda može sebi da dozvoli da u revanšu igra nerješeno ili izgubi ukoliko ide dalje.
10)Kup utakmice slabijeg zanimanja. Ponekad veliki klubovi igraju sa rezervnim sastavom da bi odmorili svoje igrače.
11)Kup utakmice protiv kluba iz niže lige. Povijesno gledano, kad klub iz niže lige igra protiv velikih klubova, odigraju puno bolje nego u običnoj utakmici. Ovo je stoga što je svaki igrač motiviran. Možda hoće da zadivi trenere viših liga ili moguće TV gledaoce. Također postoji mogućnost da veliki klub pocijeni klub iz niže lige.
12) Novi trener. Ako je klub dobio novog trenera u zadnje vreme, igrači obično odigraju bolje u slijedeće jednu ili dve utakmice.
13)Profitna strategija. Kada računate Vaš mogući profit od klađenja, trebate se usredotočiti na postotak koji zarađujete, a ne na to koliko će te novca dobiti.

TAKO SE IGRA

- 14:56 - Komentari (1) - Isprintaj - #